PROGRAMOK

POCCA PIKNIK FELSŐÖRS

King Bees

A Méhkirályok eljöttek, és amerre csak járnak, a kaptárban hatalmas zümmögés támad! A blues hagyományaiból merítő 4 tagú formáció Chicago-ba repíti a közönséget, egyenesen az ’50-es, ’60-as évek blues kocsmáiba, ahol utazó zenészek, nagydumás gengszterek, és a Mississippi delta vidékéről idevetődött vándor melósok adják egymásnak a kilincset. A párbajokat itt gitárral vívják, és a boroshordókból is blues folyik! Alkalmanként vendégművészek gazdagítják sorainkat. A Pocca Piknik 2024-es rendezvényére állandó vendégünk, Pöttendi Gábor énekes-szájharmonikás kísér el minket, a zenekar sztárvendége pedig Fekete Jenő, a legendás magyar blues muzsikus lesz.

Bluestone

Blue-Stone, vagy Blues-Tone? Egy szójáték, de egyúttal utalás a zenekar alapítójának, Kőmíves „Stone” Andrásnak a nevére is. A Bluestone 2014 tavaszán kezdte meg működését. A formáció repertoárján különféle korszakok fekete és fehér előadóinak szerzeményei szerepelnek, ismert és kevésbé ismert blues (illetve blues-közeli) dalok megcsavarva, áthangszerelve. 2023 szeptemberében jelent meg a zenekar első stúdióalbuma, No. 1. címmel. A 12 dalt tartalmazó CD korongon 10 feldolgozás és 1 saját (magyar és angol nyelvű) szerzemény szerepel. A lemezen olyan neves zenészek működtek közre, mint Földes László HOBO (ének), Kézdy Luca (hegedű) és Little G Weevil (gitár).

JUMPING MATT & HIS COMBO

Pribojszki Mátyás (“Jumping Matt”) – az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, énekes, dalszerző, aki szólóban, valamint különböző formációival, már keresztül-kasul bejárta Európát, napjainkban is az egyik legaktívabban koncertező magyar előadó, aki több mint 30 országban turnézott, koncertezett és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel.
Pribojszki Mátyás és zenekara a “JUMPING MATT & HIS COMBO” egyedi zenei stílusa nehezen szorítható szűk műfaji keretek közé, de alapvetően vidám, hangulatos, pozitív, improvizációkkal teli igényes, minőségi élőzene, blues, swing, boogie-woogie, valamint rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul, jazzy és funky érzésekkel. 

godfater

Tátrai Tibor a Kossuth- és Liszt-díjas, Érdemes Művész gitárlegenda nevét senkinek sem kell bemutatni. A kultikus Tátrai Band mellett olyan zenekaroknak volt a tagja, mint a Skorpió, Hobo Blues Band, Generál, Boom Boom és Magyar Atom. Tibusz 2020-ban hívta életre új zenekarát, ami máris Artisjus- és Fonogram-díjakat tudhat magáénak.

A godfater. egy igazi szupergroup, hiszen a frontember szerepében Szebényi Dani énekes, az egyik legkeresettebb billentyűs, dalszerző, stúdiózenész, az új zenészgeneráció aktív képviselője áll. Mike Gotthard gitárjátékában keveredik a blues, a rock, a jazz és ezt hihetetlen erővel tárja a közönség elé. Kéri Samu a Berklee Egyetem eddigi egyetlen magyar basszusgitárosa.

A patinás névsort pedig Borlai Gergő zárja, aki tehetségének köszönhetően az elmúlt évek során igazi világsztárrá vált. Több mint 500 lemezen játszott már neves hazai és külföldi muzsikusokkal, emellett zeneszerzőként is aktív.

Zenéjük a blues és a rock energikus, csak rájuk jellemző egyvelege. Saját dalok mellett műsorra tűzik Tátrai Tibor pályafutásának dalait is. A godfater. azt az energiát és zeneiséget képviseli, amit csak a felsorolt emberek tudnak adni. Finom blues, rock, soul keveredik egy tehermozdony súlyával megszólaló riffekkel. 

Kopaszkutya r.t.

A Kopaszkutya Rt 2019-ben kezdte meg működését, amikor egy baráti társaságból egy blues rock banda született. Az első koncerteken megszólalt a Hobo Blues Band 1981-es eredetileg betiltott Kopaszkutya lemeze, ami az azonos című kultikus film zenéje volt. A dalok mellett megjelentek az ismerős show elemek, gegek, filmből átvett szituációk és ikonikus mondatok, idézetek, ezekkel és autentikus hangzással dobbantja meg a zenekar a magyar blues rajongók szívét. Az elmúlt öt év során számos koncerten túl, már két órásra bővült a zenekar repertoárja, más korai Hobo Blues Band és Deák Bill Gyula dalokkal, mint például az Országút Blues, a Rossz vér, vagy a Gazember.